Dat je auto gestolen wordt, is in alle gevallen totaal ruk. Als het je hobbyproject is, is het nog wat vervelender, want waarschijnlijk zit er een hoop tijd en moeite in de auto die je misschien nooit terug gaat krijgen. En dan hebben we het nog niet eens over de emotionele waarde. Je hoopt dan dat de auto wordt teruggevonden, maar niet op deze manier.

Twee klassiekers werden binnen een maand in dezelfde regio gestolen in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een Pontiac Grand Prix uit 1965 en een Ford LTD Wagon uit 1985. Laten we zeggen dat ze ongeveer 30.000 en 10.000 euro waard zijn, maar dat doet er eigenlijk niet toe. De twee gestolen auto’s leken verdwenen, tot plots twee exact dezelfde modellen verschenen bij een zogenoemde banger race.

De politie kwam te laat voor de gestolen klassiekers

Vooralsnog is er geen bevestiging dat het de twee gestolen auto’s zijn, maar eigenlijk kan het niet missen. De modellen komen al weinig voor in het VK en met legale exemplaren zullen mensen niet snel aan dit soort demolition derby-achtige evenementen meedoen. De politie werd ingeschakeld om de twee auto’s in beslag te nemen, maar ze kwamen net te laat.

De twee Amerikaanse klassiekers zijn tijdens het evenement volledig aan puin gereden. De twee waren al gestript en lelijk overgespoten in turkoois, maar nu is er écht niets meer te redden. De Pontiac van ruim vijf meter is bijna de helft korter en ook van de stationwagen is weinig over. In de onderstaande video zie je hoe de auto’s aan hun einde komen.

De auto’s zijn meegenomen door de politie en ongetwijfeld zijn de mensen die met de auto’s raceten ook gearresteerd. Je hoeft geen schade-expert te zijn om deze Amerikaanse klassiekers als verloren te bestempelen. Hopelijk krijgen de boeven een passende straf.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)