Een bijzondere vondst in de buurt van Wijchen: daar staat een onwaarschijnlijk trio al een flinke tijd in een veldje te verpieteren. Het gaat om een Mitsubishi 3000 GT, een Mitsubishi FTO en een Pontiac Firebird. Waarom de auto’s daar staan, of hoe lang al, is niet bekend. Ze staan in de buurt van een boerderij, dus we gokken dat de bewoner ze ooit heeft gekocht als projecten of weekendauto’s, maar er op den duur niet meer aan toekwam.

Volgens het kenteken verliep de APK van de Mitsubishi 3000 GT in 2009 en die van de Pontiac al in 2006. Het kenteken van de Mitsubishi FTO is niet bekend, maar we gokken dat alle drie de auto’s al ruim tien jaar in het veld in de Hatertse en Overasseltse Vennen staan. In de Mitsubishi 3000 GT hangt een papiertje met ‘TE KOOP’ achter de zijruit. Is dit het project waar je al tijden naar op zoek was?

De Mitsubishi 3000 GT moet je zien als het iets minder geslaagde antwoord op de Toyota Supra. Dit exemplaar komt uit 1991 kwam in zijn tweede levensjaar naar Nederland, waar één van de vijf eigenaren serieus geld neerlegde om de auto over te spuiten in een soort flikflak-lakje. Nog belangrijker is dat het hier gaat om een handgeschakeld exemplaar, precies wat je wilt. Overigens is het dan nog steeds geen auto van onschatbare waarde. Een goede 3000 GT met handbak heb je al voor minder dan 15.000 euro.

De Mitsubishi FTO was vroeger, toen kleine coupés nog heel gewoon waren, al een zeldzaamheid. Hij had een piepkleine 2.0 V6 zonder turbo. De meeste die je hier in Nederland ziet, zijn uiteraard grijs geïmporteerd. Deze treurige blauwe is een GPX-uitvoering, met iets meer pk’s dan de reguliere FTO. Ze zijn niet zo gek veel waard, maar mocht je deze restaureren, dan heb je wel een unieke auto.

De Pontiac Firebird is dezelfde auto als KITT uit Knight Rider, maar dan niet in het zwart. Het gaat hier om de Trans Am-versie met een 5,0-liter V8. De motor produceerde ooit 193 pk, maar we vermoeden dat hij heel wat liefde nodig zal hebben om dat weer te kunnen halen. We weten de exacte locatie van de auto’s niet, maar bij serieuze interesse zou je op zoek kunnen gaan.

Foto’s: Plankhond

Reacties

 • rdelisle heeft op 26 juli 2020 geschreven:

  ‘De Mitsubishi 3000 GT moet je zien als het iets minder geslaagde antwoord op de Toyota Supra’ pff praten zonder iets te weten… toen de 3000gt in ’90 uitkwam was de supra als mk3 beschikbaar, en toyota moest het flink opknappen om de strijd te kunnen, dan kwam de mk4 supra in ’93 en dat was wel een concurrent, maar toch, de 3000gt/stealth/gto verkocht meer dan alle anderen twin turbos GECOMBINEERD, daarom zijn ze zo goedkoop tegenwoordig, veel aanbod.

  Reageer
 • Geert Elemans heeft op 25 juli 2020 geschreven:

  deze auto’s staan in de wei op de splitsing De Vendam / Diervoortseweg vlakbij Wijchens Ven met groet, https://www.google.nl/maps/@51.7963708,5.7839602,17z

  met groet
  Geert Elemans Nijmegen 06 23171788

  Reageer
 • v8 heeft op 22 juli 2020 geschreven:

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear