De nieuwste hypercar van Koenigsegg doet zijn naam op alle denkbare manieren eer aan. Met een topsnelheid van 482 km/u gaat hij als een Jesko en hij verkoopt nog als een Jesko ook. Want: de Koenigsegg Jesko is uitverkocht.

Koenigsegg bouwt 125 stuks van haar nieuwste huzarenstukje. Dat zijn er fors meer dan de Agera RS (25 stuks) en de Regera (80 stuks). Aan de Jesko hangt een prijskaartje van net geen 3 miljoen dollar, maar dat stopte de autoconnaisseurs met diepe zakken niet om ervoor te zorgen dat de Koenigsegg Jesko uitverkocht is.

Koenigsegg Jesko uitverkocht in 5 dagen

De auto werd feestelijk onthuld op de Autosalon van Genève. Wat wij niet wisten, maar Koenigsegg wel, was dat er voor de onthulling al 83 Jesko’s waren verkocht. Vijf dagen na de onthulling waren ook de resterende exemplaren voorzien van een eigenaar. Klanten moeten nog even geduld hebben. Koenigsegg start eind 2020 met het bouwen van de Jesko. Naar verwachting bouwen ze er één per week. Dat betekent dat alle 125 Jesko’s na 2,5 jaar geleverd zullen zijn.

Mocht je naast een Jesko hebben gegrepen, binnenkort komt Koenigsegg met nóg een nieuw model. Naar verluidt lanceert de Zweedse exotenbouwer een ‘betaalbaar’ hybride model. Betaalbaar staat tussen aanhalingstekens, want in de kringen waarin Koenigsegg verkeert, is 1 miljoen dollar betaalbaar.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie