Geef toe, ook jij moest de eerste keer dat je Tokyo Drift zag even opzoeken wat voor auto Han nou precies reed. Of had je al aangenomen dat de oranje-zwarte verschijning een TVR was? De opvallende verschijning was een Mazda RX-7 met een Fortune-bodykit van het merk Veilside. Zowel bestuurder Han als de Mazda stierven in de film een vurige dood.

Maar volgens de schrijvers van de filmreeks is de dood geen onomkeerbare aandoening en Han kwam in het meest recente deel vrolijk weer het witte doek op wandelen. En volgens Carbuzz gaan we in deel tien van de filmreeks de Veilside Mazda RX-7 ook weer zien.

Sung Kang heeft een Veilside RX-7 opgezocht

Sung Kang, de acteur die Han speelt in de Fast & Furious-reeks, plaatste een foto op zijn Instagram van zichzelf naast een Veilside Mazda RX-7 met de tekst: ‘Goed om je te zien oude vriend. Ik kan niet geloven dat het zestien jaar geleden is dat we elkaar zagen. Je bent mooi oud geworden.’

De auto op de foto is voor zover wij kunnen achterhalen geen officiële filmauto, maar een replica van een Engelse fan. De velgen kloppen bijvoorbeeld niet en zo zijn er nog wat kleine details zoals de achterlichten die niet helemaal kloppen.

Komt de Veilside Mazda RX-7 van Han terug in Fast X?

Aan de hand van de Instagram-post kunnen wij geen bewijs vinden dat de Veilside Mazda RX-7 echt een comeback gaat maken. Carbuzz noemt verder geen bron, dus wellicht hebben we te maken met een kleine aanname. Wel kunnen we ons voorstellen dat er in Fast X een flashback zit waar de RX-7 een rolletje in speelt.

Het schijnt dat er maar liefst tien exemplaren op de set stonden van Tokyo Drift (waarvan negen stuntauto’s) en slechts twee overleefden het filmen. Die werden terug naar Japan verscheept. Voor het geval je het niet wist: veel van Tokyo Drift is in Amerika opgenomen.

Fast X moet in mei van 2023 in de bioscopen verschijnen – dan gaan we zien of het klopt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)