Bij TopGear krijgen we nog weleens de kritiek dat we ‘geen echt consumentenadvies’ geven, maar dat willen we na dit bericht nooit meer horen. Hierbij uitstekend aankoopadvies voor mensen die echt niet meer weten of Dirty Harry nou vijf of zes kogels afschoot. We nemen het je niet kwalijk: hij weet het zelf door alle opwinding ook niet meer.

Voor die specifieke doelgroep hebben we een tip: er staat een gepantserde BMW 5-serie te koop in Nederland die voorheen gebruikt is door een arrestatieteam. Deze BMW 530i Security heeft B4-bepantsering en kan – volgens het persbericht van het automerk – de kogel tegenhouden van een .44 Magnum. In deze auto hoef je je niet eens lucky te voelen.

De gepantserde BMW 5-serie is niet omgebouwd

De BMW 530i Security is door het merk zelf in elkaar gezet in 2007. In de fabriek werd de carrosserie met staal en composieten kogelwerend gemaakt. Leuk voor de restwaarde: momenteel is hij ook nog kogelvrij. Het glas is ongeveer 21 millimeter dik en heeft een polycarbonaat-coating om splinters tegen te gaan.

Lees meer: Waarom de gepantserde Audi A8 explosieven in de deuren heeft

Verder heeft de gepantserde BMW 5-serie blauwe flitsers (die je niet op de openbare weg mag gebruiken), een sirene en zwaailichten. Het vermogen van de zes-in-lijn is 258 pk. Mocht je meer haast hebben, dan moet je trouwens op zoek gaan naar de 550i Security met 367 pk – deze had een V8-motor.

Wat kost de gepantserde BMW 5-serie in de wegenbelasting?

Grappig genoeg is deze BMW volgens de verkoper net zo duur in de wegenbelasting als een normale 5-serie. Reken op 272 tot 308 euro per kwartaal. BMW paste het onderstel aan om de wegligging hetzelfde te houden, ondanks het extra gewicht. Op de teller staat trouwens 123.431 kilometer en het is een automaat.

De gepantserde BMW 5-serie van het arrestatieteam moet 27.950 euro kosten bij Timmermans Automotive. Oh, en mocht je nieuwsgierig zijn: Harry schoot zes keer. Heb je sowieso geen flauw benul waar we het over hebben, vraag het even aan je vader of moeder. Is iets uit hun tijd.

Thanks Ewout voor de tip!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)