Een auto kopen ‘met de kop eraf’ kent veel voordelen en één nadeel. Voor een flinke hap uit de aanschafprijs en een korte levertijd lever je wel de vrijheid van het kiezen van je eigen opties in. Deze verlengde Brabus Viano VIP lost dat probleem op. De bus heeft namelijk alle opties. En slechts 453 kilometer op de teller.

Dit afschrijvingskanon kostte in 2015, inclusief belastingen, een lieve 507.000 euro. Niemand kocht de Brabus Viano VIP ooit voor dat geld, want de verlengde bus werd door Brabus gebruikt als demovoertuig en stond vooral op autobeurzen en evenementen. Hij staat nu zelfs nog op naam van Brabus. Nu mag jij hem bij Auto Leitner halen voor 149.500 euro. En gelukkig: het onderhoudsboekje is aanwezig. Dan weet je precies welke beurtjes er niet gedaan zijn.

Waarom is de Brabus Viano VIP zo duur?

In de basis is dit een verlengde Mercedes Viano met luchtvering achter en een 3,5-liter V6 met 258 pk voorin. Allemaal niet heel bijzonder, totdat Brabus de optielijst ging aanvullen. De Duitse tuner begon de ombouw door een wand tussen de bestuurder en de passagiers te plaatsen met een 40-inch televisie erop. Via een intercom kun je babbelen met de chauffeur. Achterin kun je met z’n vieren zitten.

Plof in de massagestoelen en kies de juiste geur van de luchtverfrisser voor de juiste ambiance. Je krijgt twee 3D-brillen bij de televisie, twee iPads, een Apple Mac Mini, een geluidssysteem van Bang & Olufsen met zeven speakers en 1.200 watt, een koelkast, een koffiezetapparaat, een kluis, fijne stoelen en (omdat de auto toch uit 2015 komt) een Blu-ray-speler. Bij het uitstappen van de Brabus Viano VIP kun je en paraplu uit de dorpel plukken, net als bij een Rolls-Royce. Laat jij deze 357.500‬ euro korting lopen?

Reacties

  • Aike Johannes heeft op 31 oktober 2019 geschreven:

    Laatste zinnetje, “de paraplu net als bij Rolls Royce”; zelfs een Skoda heeft die optie, dus lekker bijzonder….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)