‘De’ Mitsubishi Eclipse uit F&F bestaat eigenlijk niet. In werkelijkheid werden voor The Fast and the Furious zes Mitsubishi Eclipses ingezet. De mooiste van allemaal is de zogenoemde hero-car. Deze rijdt in de film nauwelijks en wordt gebruikt voor close-ups en mooie shots. Deze staat nu ergens in de Amerikaanse staat Tennessee. De tweede hero-auto had een mooi interieur en werd gebruikt voor shots van de binnenkant. Deze auto staat in een Nederlandse collectie en helaas had de vorige eigenaar bijzondere ideeën voor verbeteringen van het interieur.

Dan zijn er nog stuntauto’s. De eerste werd in de film opgeblazen en staat nu met kogelgaten en al in een museum in Las Vegas. De tweede werd blauw gespoten en in de tweede film gebruikt. De derde stuntauto werd rood gespoten in de tweede film gebruikt. Dan is er nog een zogenoemde mic-rig-auto, die aan stukken werd gezaagd en op een trailer werd bevestigd voor shots van de acteurs terwijl ze rijden. Dit waren de filmsterren onder de filmauto’s.

Dan deze Mitsubishi Eclipse uit F&F

En dan komen we uit bij deze: de buck-auto, die nu van jou kan zijn. Hierop werden bijvoorbeeld camera’s en microfoons bevestigd voor rijdende shots. Deze Eclipse moest dus aan het werk op de set, maar hij had niet zo’n zwaar leven als de stuntauto’s. Overigens is dit exemplaar niet zo snel als de auto op het witte doek. Dit is een simpele 2,0-liter viercilinder zonder turbo en met een automaat. Wel lijken er de juiste 18-inch velgen onder te zitten. Goed nieuws, want replicabouwers zoeken zich een ongeluk naar een setje van deze Axis Se7en-wielen. Helaas lijken de centercaps te ontbreken.

Andere imperfecties zijn er ook, bijvoorbeeld de pasvorm van de bodykit. De Robocar-bumpers in de film waren replica’s van Bomex-bumpers, dus dat lijkt redelijk te kloppen. De koplampen komen niet helemaal overeen met die van de auto uit de film, daarvoor zijn ze niet donker genoeg. Het interieur is vrijwel standaard, al kreeg de middenconsole wel koolstofvezel bestickering. Investeer vooral zelf in een laptop met ‘Danger to Manifold’ in een Powerpointje. De APR Performance-achtervleugel is dan wel weer kloppend.

De Mitsubishi Eclipse uit F&F staat in Florida. In januari kun je een bod plaatsen bij Mecum Auctions. Een richtprijs is niet afgegeven.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie