Kooptip: zeldzame Opel Kadett-camper

'Een Heku aan je Kadett hebben'

Foto('s): Huifkarcentrum BerghOpel Kadett-camper
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Foto('s): Huifkarcentrum Bergh
Opel Kadett-camper

Al lang voordat Hennessey en Mercedes auto’s ombouwden tot zeswielers, was er dit. Goed, het is alsof een hitsige caravan een gewillige Opel Kadett berijdt, maar het is ontegenzeggelijk een zeswieler. Deze bijzondere creatie is het werk van het Duitse Heku, die een korte periode Kadettjes ombouwde tot bewoonbare zeswielers. Ruim tien jaar geleden deden ze het nog eens met de toen nieuwe Opel Astra. Leuke kans voor jou: deze witte Kadett GSI met Heku-camper staat te koop in Nederland.

De camper is los te koppelen

De Opel Kadett-camper is volgens het kentekenbewijs ook daadwerkelijk een camper, maar het woongedeelte is nog wel los te koppelen. Het woongedeelte en de auto zijn van elkaar gescheiden. Je slaapt als het ware op de achterklep van de Opel. Haal je het Heku-deel van de auto af, dan heb je een vers gespoten Opel Kadett GSI, inclusief die toffe digitale tellerbak. Het is overigens wel de achtklepper met 116 pk, niet de zestienklepper met 150 pk. De auto is geïmporteerd uit Duitsland inclusief de aanbouw en in Nederland roestvrij gemaakt en voorzien van verse lak.

‘Het aankoppelsysteem is gepatenteerd en uniek’, laat de verkoper weten aan TopGear. ‘Een vaste verbinding tussen de camper en de auto maakt dat het één geheel wordt en ook als personenauto gezien blijft worden. De RDW, waar deze auto pas is geweest, had hier wat hoofdbrekens over, maar heeft toch een goedkeuring afgegeven. Deze combinatie valt dus ook binnen de wettelijke regels in Nederland.’

De restauratie van de Opel Kadett-camper

De Opel Kadett-camper staat te koop bij Huifkarcentrum Bergh. Volgens de verkoper is de camper in tien minuten af te koppelen. Hou je hem erop, dan heb je een doucheruimte, koelkast, gasfornuis, fietsdrager en slaapplek voor drie tot vier personen. Wat zoiets waard is? Wij hebben geen idee, maar we vinden het wel heel cool. De vraagprijs is in ieder geval 17.500 euro.

Reacties
  1. ton wijsman zegt op 21 april 2021 om 22:30:

    Als je dan toch die auto spuit, doe het dan in een kleur die past bij de caravan. Zo ziet het er niet uit!

  2. Ralph zegt op 20 april 2021 om 21:04:

    Met € 17.500 toe wil ik met dat ding nog niet de weg op… Maar goed, smaken verschillen zullen we maar zeggen.

  3. HdeHaan zegt op 17 april 2021 om 18:44:

    In een woord geweldig voor ons helaas niet weg gelegd

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken