Oorlog kent geen winnaars – op de leverancier van de wapens na. Al decennia woedt er in Amerika een strijd tussen de kampen Ford en Chevrolet. Het laatst genoemde kamp krijgt nu een bom met de naam Hennessey Goliath 6×6.

Hennessey leverde al eerder de Velociraptor 6×6 aan kamp Ford. De andere kant klapt daaroverheen met de Hennessey Goliath 6×6. Een veel toepasselijkere naam kunnen wij niet bedenken. John Hennessey weet hoe hij zijn kopers met een eeuwige compensatiedrang tevreden moet houden.

Hennessey voegt zelf de wielen toe

De basis voor de Hennessey Goliath 6×6 is een nietsvermoedende Chevrolet Silverado Trail Boss Z71. In ware Texaanse stijl blazen ze de achterkant er met een staaf dynamiet af om er met adelaarsspuug en stukjes van het tweede amendement een kwartet nieuwe wielen op te plakken. Zo’n voorstelling maken wij in ieder geval.

Daar stopt Hennessey niet. De 6,2-liter V8 krijgt van Hennessey een nieuwe 2,9-liter supercharger waardoor het vermogen stijgt naar 715 pk en 915 Nm koppel. Het vermogen gaat naar alle wielen. De banden zijn maatje 37 inch en de velgen 20 inch. Hennessey voegt extra ledverlichting toe voor beter zicht en het geheel gaat 20 centimeter de hoogte in.

Wat kost de Hennessey Goliath 6×6?

De kolos kost omgerekend nét geen 320.000 euro. De belastingdienst in Nederland stuurt je een persoonlijke bedankbrief als je ‘m naar Nederland zou halen – BPM en andere belastingen komen er namelijk nog bovenop.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie