De 50-jarige Robert J. Guarini kocht ergens vorige maand Ford GT Heritage Edition uit 2006 voor omgerekend zo’n 670.000 euro tijdens de Barrett-Jackson veiling in Palm Beach. Normaal zouden we zeggen: ‘Top, goed idee. Veel plezier ermee!’ Maar het wordt een ander verhaal als je niet weet hoe je met een handgeschakelde auto moet rijden. Dan is een rauwe supercar uit 2006 misschien niet de beste keuze voor jou.

Meneer Guarini kwam daar ook al snel na zijn aankoop achter. Net een maandje nadat hij de GT met 550 pk had aangeschaft, crashte hij tegen een boom. In het politierapport stond als reden opgegeven dat hij ‘onbekend was met het rijden van een handgeschakelde auto’.

In gesprek met Road and Track vertelt Guarini dat er meer aan de hand was. Ook de oude banden, het modderige wegdek en nieuwe wegmarkering hadden invloed op de onfortuinlijke crash. ‘Ik wil niet dat mensen denken dat ik met 150 km/u aan het racen was. Ik reed maar 50 km/u’, vertelt hij.

De schade aan de GT is fors, maar beperkt zich wel tot de voorkant van de auto. De klap was wel hard genoeg om airbags af te laten gaan en de GT is na de crash zelfs nog iets doorgeschoven. De politie heeft nog niks gemeld over de snelheid toen de Ford GT crashte.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear