370 euro

De boete die iemand ontving na het weggooien van een pizzadoos. Bijna 400 euro boete klinkt wat excessief, maar volgens de wijkagent is het volledig terecht: ‘Dit is toch wel een van de grootste ergernissen van mensen op straat. Al dat zwerfafval. De dader erkende dat zelf ook. Hij had ook wel spijt, maar goed, dat moet hij dan maar bedenken voor hij een pizzadoos uit het raam gooit.’

3,5 seconden

De tijd die de snelst accelererende stationwagen ter wereld nodig heeft om naar de 100 km/u te kopen. Dan hebben we het wel over massaproductieauto’s. Want deze Audi RS6-R is bijvoorbeeld een tikkeltje sneller.

00 kilometer per uur

De snelheid die de bootauto in het Louwman Museum haalt op het water. De creatie kun je maar beter niet het water in rijden. Deze auto is namelijk ooit gemaakt als publiciteitsobject voor een vaarschool in Bologna. De patrijspoorten, de golven in de carrosserie en het houten dek laten de auto lijken op een boot, maar in het water kom je er niet ver mee. Hemelsbreed gezien tenminste; op de bodem ben je vrij snel.

01 dag

Zolang deed het internet erover om de agressieve bestuurder van een Audi A8 te vinden. De man drukte op nieuwjaarsdag een Renault Mégane van de weg. De politie verdenkt de man van poging tot doodslag, maar kon de dader niet vinden. Toen het internet als hulplijn werd ingeschakeld, kon de wegpiraat in één dag worden gevonden.

7,5 centimeter

Een Fiat 500C met Alastair Moffatt achter het stuur gleed in een parkeerplek met maar 7,5 centimeter extra ruimte. Zeven-en-een-halve centimeter! Dat is iets meer dan zeven-dertigste van een liniaal van dertig centimeter. Moet je nagaan. Bel Alastair de volgende keer even op als je in de stad geen parkeerplek kan vinden. Foto: Louwman Museum

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear