Het is weekend, tijd voor kroegpraat! Dus hierbij een arsenaal nutteloze weetjes die aan de bar voer zijn voor verbale oorlogsvoering.

05. Beroepsrisico

Volgens onderzoek van de Britse verzekeraar 1st Central loop je als accountant de grootste kans om betrokken te raken bij een auto-ongeval. Dakdekkers zijn de minst erge brokkenpiloten. Hieronder volgen beroepsgroepen die al dan niet een gevaar op de weg zijn.

Goed Slecht
Dakbedekker Accountant
Boer Advocaat
Aannemer Arts
Vrachtwagenchauffeur Financieel adviseur
Schoonmaker Makelaar
Stoffeerder Steward(ess)
Fabrieksarbeider Bankdirecteur
Monteur IT-manager
Slager Apotheker
Schilder Treinmachinist

04. 500.000

De stijging van het aantal verkeersboetes over de eerste vier maanden van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Ofwel: we kregen met z’n allen een half miljoen stuks meer prenten. Een stijging van 19 procent, zo meldt de Telegraaf – wat inhoudt dat het aantal verkeersboetes rond de 2,5 miljoen ligt per vier maanden. De stijging wordt mede veroorzaakt door een aantal trajectcontrole-trajecten (A4 bij Hoofddorp en Nieuw-Vennep, A20 bij Rotterdam tussen Kleinpolderplein en het Terbregseplein, A12 Arnhem-Den Haag bij Utrecht) die opnieuw aan zijn gezet of afgesteld. Nou ja, als je ondanks de grote waarschuwingsborden dat er trajectcontrole is toch nog te hard gaat rijden, dan ben je een ei.

03. Zes sterren

M45, ook wel bekend als het Zevengesternte of de Plejaden – is een verzameling sterren op 435 lichtjaren van onze aarde. De Japanners kennen het stelsel als Subaru en gaven de naam aan een automerk. Het logo van Subaru telt zes sterren – het aantal dat je met het blote oog kunt waarnemen. Misschien – let op: grap! – dat dat anders is in de Outback, waar je de sterrenhemel ’s nachts goed kunt zien. Als dit geen kroegpraat is…

02. 20 procent minder winst

Hoe zit dat dan nu met de resultaten van de Volkswagen Groep, na alle ellende van dieselgate? Nou, het eerste kwartaal van dit jaar was niet best. Of misschien vind je het meevallen. Hoe dan ook: de winst kelderde met 20 procent naar 2.365.000.000 (dik 2,3 miljard), maar de omzet was maar 3,4 procent lager, net geen 51 miljard nu. Nog even: dit is per kwartaal hè. Dat je niet denkt dat JLR (jaarcijfers) elders op deze pagina er niet ver vanaf zit. Er werden wel minder auto’s verkocht (-1 procent: 2.577.000 stuks), en ook minder geproduceerd (-6 procent: 2.555.000 stuks). Bestuursvoorzitter Matthias Müller was er wel tevreden mee. Daarnaast heeft de autotak van de VW Groep ook nog eens 26 miljard euro in kas, en dat biedt ‘financiële stabiliteit en flexibiliteit die nodig is om de nog komende problemen het hoofd te bieden’, aldus Müller. En dat was dan weer geen kroegpraat van hem.

01. Slanghaspel

Wanneer je een lichtmetalen velg ontdoet van de band en aan de muur schroeft, dan is het een uitstekende haspel voor je tuinslang. Zorg dat je de velg zo bevestigt dat deze vrij kan ronddraaien. Omgekeerd werkt het overigens niet: een slanghaspel is niet geschikt als autovelg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear