Boze bestuurders

Onderzoek van een bekende Engelse verzekeringsmaatschappij wijst uit dat een groot aantal automobilisten zich in meer of mindere mate schuldig maakt aan agressief rijgedrag. Uitingen van boosheid zijn als volgt verdeeld:

– 58% van de automobilisten geeft toe tijdens het rijden weleens agressief te reageren
– 33% maakt uit nijd gebruik van de claxon
– 31% geeft toe dat ze achter het stuur soms medeweggebruikers uitschelden
– 26% schreeuwt tegen andere automobilisten
– 11% maakt zich schuldig aan opzettelijk bumperkleven

Grofweg de helft van de 2.000 deelnemers aan het onderzoek geeft met dit gedrag lucht aan de eigen frustraties. Een derde noemt het een slechte gewoonte, terwijl de rest als wetenschappelijk onderbouwde verklaring aanvoert dat ze ‘soms gewoon boos worden achter het stuur’.

181 km/u

Dit was de snelheid waarbij een Amerikaanse vrouw een selfie maakte met het snelheidsfilter van Snapchat, dat laat zien hoe snel je gaat op het moment dat je een foto maakt. Helaas was ze zo druk om zichzelf netjes in beeld te brengen, dat ze een aanrijding veroorzaakte. De andere bestuurder hield er ernstig letsel aan over. Desondanks weigert Snapchat om het filter te verwijderen. #Waargebeurd

Karten op zee

Een groot probleem van cruiseschepen is dat ze geen kartbaan aan boord hebben. Gelukkig is er nu een rederij die dit heeft opgelost met haar nieuwste schip, dat op dit moment wordt gebouwd in Duitsland. Op de Norwegian Joy kun je dus karten. Is dat niet je ding, dan kun je een paar verdiepingen lager racen in een complete virtual-reality-omgeving. Zo zou je bijna vergeten dat je vertoeft in een drijvend vakantiepark vol bejaarden.

Elektrisch deken

Slapeloze nachten voor Elon Musk van Tesla, waar de nieuwe Model X te maken heeft met kwaliteitsproblemen. Het nachtbraken van Musk zou echter ook te maken kunnen hebben met het feit dat hij naar eigen zeggen in een slaapzak naast de productielijn ligt te snurken.

Lange-afstandsraces met kantoorstoelen

In Japan organiseert de JORA (Japanese Office Chair Racing Association) jaarlijks een reeks lange-afstandsraces met kantoorstoelen. Daarbij wordt twee uur lang geracet op 180 meter lange stratencircuits met een mix van haarspeldbochten en hobbelige klinkers. Deelnemers mogen gebruikmaken van een standaard kantoorstoel en er zijn alleen pitstops om snel van rijder te kunnen wisselen. Leden van het winnende team ontvangen ieder een grote zak rijst. Daarmee kun je niemand natspuiten, maar het is wel lekker bij je kip teriyaki.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear