Gordels vast

Vlakbij het Spaanse Salou opent volgend jaar het pretpark Ferrari Land z’n deuren. Een must voor de echte liefhebber, want je vindt er de grootste en snelste achtbaan van Europa. Die bovendien is versierd met een twaalf meter hoge Ferrari-badge die zo’n negen ton weegt. De naam van de achtbaan is nog niet onthuld, maar we hebben wel alvast wat imposante cijfers:

Hoogte: 112 meter
Acceleratie: 0 naar 100 km/u in 5 seconden
Steilste helling: 90 graden

Daarmee is deze achtbaan net iets minder angstaanjagend dan die in het Ferrari-park in Abu Dhabi. Maar dat is dan ook de snelste ter wereld, met een topsnelheid van 240 km/u.

1.654 stuks

Het aantal auto’s dat McLaren in 2015 verkocht, en dat is een absoluut record voor het sinds vijf jaar weer actieve merk. Overigens verwachten de heren en dames uit het Engelse Woking dat dit aantal in 2016 nog eens verdubbeld zal worden. Eind 2015 had McLaren 80 verkooppunten wereldwijd om 30 landen te bedienen. In totaal werkten er op dat moment 1.492 medewerkers, maar dat getal is nu al ruim achterhaald; dit jaar verwachten ze rond de 2.000 medewerkers uit te komen. Dus als je nog een leuk baantje zoekt: stuur je cv richting Woking!

Heilige koe

Wanneer hij niet wordt rondgereden achter kogelvrij glas, rijdt paus Franciscus, bescheiden als hij is, rond in een witte Renault 4 met ruim drie ton op de teller. Dat is een duidelijk minder opvallende bolide dan de Ferrari Mondial waarmee paus Johannes Paulus II in 1988 een bezoek bracht aan Maranello.

Ballenbak

Wanneer je in de nieuwe Mercedes E-klasse Estate de achterbank neerklapt, heb je een laadvolume van 1.820 liter. Als vertegenwoordiger in tennisballen zou je meer dan 12.000 tennisballen mee kunnen nemen. Mag je graag een fikkie stoken, dan betekent de komst van het nieuwe Duitse ruimtewonder ook goed nieuws. Het is namelijk de enige personenauto waarin je een standaard Europallet kwijt kunt.

Zuid-Korea streng voor Volkswagen

De Zuid-Koreaanse overheid heeft de verkoop van 80 modellen van de Volkswagen Groep verboden in dat land. Dit als gevolg van het gesjoemel met emissies en geluidseisen. Daarmee is Zuid-Korea het meest strenge land ter wereld voor Volkswagens producten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear