122.600 stuks

In Nederland wil het nog niet vlotten met de autoverkopen, maar de Russen kunnen er ook wat van. Het aantal auto’s dat in Rusland werd verkocht in de maand juni bleef steken op 122.600 stuks, 13 procent minder dan dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee zit het immense land nog steeds in een crisis als het gaat om autoverkopen, terwijl het toch jarenlang als groeimarkt werd bestempeld.

BMW bloeit

1.163.139 auto’s van de BMW Groep gingen er wereldwijd over de toonbank gedurende het eerste half jaar van 2016. Een groei van bijna 6 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2015. De omzet steeg 2,3 procent, de winst zelfs met 10 procent. De X1 bleek overal populair, in ons land doen de i-modellen het goed en ook Mini zorgde voor een stijging.

Minder diesels

Ken je dat, dat je achter een oude Peugeot- of Volks­wagen-diesel rijdt, in een walm van zwarte dampen? Nou, dat wordt minder volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het totale aantal diesels gebouwd voor 1 januari 2001, toen de milieueisen voor diesels werden aangescherpt, is sinds 2010 met bijna 70 procent afgenomen. Op dit moment is slechts 1 procent van alle personenauto’s een oude diesel, en 11 procent van de bestelbusjes – tezamen 189.000 stuks. De afname heeft voor een deel te maken met de regels in Utrecht en Rotterdam, waar die stinkdingen de stad niet meer in mogen, en een speciale sloopregeling in Den Haag.

13

Zoveel merken omvat de Volkswagen AG binnenkort. In november lanceert het concern een nieuw merk. De naam is nog onbekend. Het wordt een mobiliteitsservice ‘voor mensen die geen auto willen bezitten’.

19

Zo oud is Max Verstappen vandaag geworden. Hij is dus geboren op 30 september 1997. Voel je je al oud?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear