Uit de hoogte

SpeedVegas is een splinternieuw, 2,4 kilometer lang circuit ­op nog geen kwartier rijden van de beroemde Vegas Strip. Het circuit ligt naast Interstate 15 – de belangrijkste verbindingsweg met Los Angeles. Mocht je het niet kunnen vinden, kijk dan uit naar een van ’s werelds grootste reclameborden die de bouwers naast de ingang hebben geposteerd. Hoe groot precies? Zo groot:

– 15,24 breed
– 30,5 meter hoog (met nog eens 8 meter onder de grond)
– 1.800 manuren voor het ontwerp
– Staat in 28m3 beton
– 19.200 led’s
– Verbruikt elke dag slechts 30 ampère
– Bestand tegen windsnelheden tot 185 km/u

Ralph Teetor

Deze man willen we even eren. Want hij vond een heleboel dingen uit, waaronder de cruisecontrole. Hij zat ooit bij zijn advocaat in de auto en die ging telkens langzamer en weer sneller en weer langzamer in zijn auto, zonder enige reden. Lijpe taxichauffeurs hebben dat ook weleens. Teetor vond het dusdanig irritant dat hij met cruisecontrole op de proppen kwam. Wat best knap was, omdat Teetor al vanaf z’n vijfde blind was. Waardoor, zo zegt men, hij beter kon horen en voelen en daarmee juist in staat was om ‘anders’ te denken.

Bij met kenteken

Onderzoekers aan de University of Queen Mary in Londen hebben met superlijm een klein kentekenplaatje aangebracht bij 500 bijen, om ze vervolgens op verschillende plekken in de stad los te laten. Daarna werd het publiek gevraagd om bij het zien van een gekentekende bij een foto te maken. Elke bij is te herkennen aan zijn eigen unieke nummer en kleurcode. Vragen om een gepersonaliseerde kentekenplaat was er niet bij.

Jeugdzondes I

Ford liet een onderzoek uitvoeren onder 6.500 jonge autobestuurders en daar kwam uit dat Britse jongelingen (tussen de 18 en 24) met een rijbewijs het meest zijn afgeleid tijdens het rijden als er iemand van het andere geslacht op een zebrapad oversteekt. Dat is nog eens nuttige informatie. Wat er ook uit kwam:

– 43% Kloot met z’n telefoon
– 36% Neemt de telefoon op (niet handsfree natuurlijk)
– 26% Kreeg ooit een ongeluk
– 11% Keek naar video’s op hun mobieltje

Jeugdzondes II

Fords onderzoek wees ook uit dat 57 procent van de jonge bestuurders veiliger rijdt met een ouder familielid naast zich. Dus ontwierp Ford een gloednieuwe veiligheidsoptie voor in de auto: een opblaaspop van een ouder iemand die zichzelf opblaast wanneer een jonge bestuurder z’n aandacht een beetje dreigt te verliezen. Ook te gebruiken in de slaapkamer van jongeren, na een nachtje stappen. Snurk lekker!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear