05. Lekker lieren

Tijdens een persevenementje op de Filipijnen bedacht keukenmachinemaker Kenwood dat het wel leuk zou zijn om de aandrijving van hun deegmixer te gebruiken voor het slepen van een Mini Clubman vol met mensen. Nee, echt. Zo’n deegmixer heeft een 1.500 watt-motor, dus dat trekt wel wat. Vanaf dat moment ging de Filipijnse autopers alleen nog maar over staafmixers schrijven, kreeg Kenwood veel aandacht en smaakte het brood aldaar naar benzine.

04. Reislustig

In 1922 reageerde de toen 16-jarige Canadese Idris Galcia Hall op een advertentie van kapitein Walter Wanderwell, die voor een wereldreis op zoek was naar een vrouwelijke deelnemer. In de acht jaar die volgden zou Hall – die na te zijn getrouwd met de kapitein haar naam veranderde in Aloha Wanderwell – met een T-Ford in totaal 75 landen aandoen. Daarmee verdiende ze de titel ‘meest bereisde vrouw ter wereld’, die niet alleen bekend stond om haar lengte van 1,85 meter, maar ook vanwege het feit dat ze louter rijbroeken voor heren droeg.

03. De meest oppeppende Smart

Het wereldrecord voor de meeste mensen in één Smart is twintig. Afgelopen zomer propte een team aan cheerleaders zich in een knalgele Smart. Voor de pompons was geen ruimte meer.

02. Langzaamste rondje Nürburgring ooit

Of het officieel de langzaamste ronde ooit is, weten we niet zeker. Waarschijnlijk wel de langzaamste ronde in een rode Mini ooit. Een oorzaak is misschien het feit dat de Mini de gehele ronde op twee wielen reed. De ronde duurde bijna drie kwartier.

01. 1,6 miljoen kilometer

Guy Newmark reed in vijftig jaar tijd meer dan 1.600.000 kilometer in zijn Porsche 356. Hoe zorgt je dat een Porsche 356 met 1,6 miljoen kilometer op de teller nog goed rijdt? Elke 5.000 kilometer zorgt Newmark dat zijn geliefde Porsche een onderhoudsbeurt krijgt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear