KTM lijkt de smaak goed te pakken te hebben. Na met de X-Bow in een volledig nieuw segment te zijn gestapt, denkt het Oostenrijkse bedrijf diverse stappen verder. Maar al die mogelijke, nieuwe producten blijven herkenbaar vanwege de hoekige vormgeving en de kleurstelling met oranje, zwart en wit.
 
Studenten industrieel design aan de FH Joanneum universiteit hebben zes originele concepts voor KTM bedacht. De KTM AX is een vierwiel aangedreven offroader die een perfecte mix lijkt te vormen tussen een X-Bow en KTM’s crossmotoren.
 
In 2018 zullen er volgens een van de studenten races bestaan met zeer milieuvriendelijke, lichtgewicht elektrische voertuigen die op circuits binnen de bebouwde kom van grote steden tegen elkaar strijden. En hoe dat eruit gaat zien, laat de KTM sr85 Deuce zien.
 
Die elektrische aandrijving wordt ook doorgetrokken naar de KTM 360, een super lichtgewicht crossmotor. Een andere machine, de CX, vertaalt motorcross naar het water. De Barracuda is een supersnelle boot met een automatische stabilisator, waardoor ook amateurs snel kunnen varen.
 
En nummer zes is de Ascender, een vliegend voertuig dat wordt voortbewogen door een gasturbine en met behulp van drie rotors boven de grond wordt gehouden. Zo’n 30 minuten achter elkaar in de lucht met snelheden tot 120 km/u, dat voorziet de bedenker als met deze KTM speciale races worden gehouden. Goh, wat wordt de toekomst spannend en leuk!

Reacties

Meer van TopGear