Je kent het geluid wel: het gekras van plastic banden, het gezoem van elektromotoren en het kirren van blije mensjes. Het vult vele wijken wanneer het mooi weer is en de koters uit de buurt massaal de weg op gaan. Hard gaan de karretjes niet, en je kinderen leren spelenderwijs omgaan met een trots vierwielig bezit – alleen maar voordelen. Maar wat als je je kroost naar hun kamer stuurt en zelf het stuur ter hand neemt? Dan krijg je zoiets als deze speelgoed-Porsche, die werd uitgerust met het 450-cc motorblok van een KTM-motorfiets.

De auto is een Power Wheels Porsche GT3, al zouden we het je niet kwalijk nemen als je ‘m niet meer herkent. Het hele onderstel werd handgemaakt, en tussen de motor en de aangedreven achterwielen kwam een heuse zesbak te zitten. Het bouwwerk kreeg vier dikke laag-profielbanden en niet te vergeten een enorme achterspoiler. Hét recept voor hilariteit.

Behalve hilarisch is het ook nogal gevaarlijk, vooral omdat er twee kettingsets langs je vitale delen lopen en er een brandstoftank onder je oksel zit. Bovendien wordt alles behoorlijk heet. Heeft papa zich pijn gedaan? Niet zo miepen, kusje erop en door.

Speelgoed-Porsche met KTM-motor

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)