Een creatie van Brabus te duur? Dan is dit misschien iets voor je. Je krijgt dan wel eentje waar ze niets aan de motor gedaan hebben. Oh, en er ontbreken twee wielen. Bovendien is het geen Mercedes, maar Brabus doet al een tijdje niet exclusief Mercedes meer. Nu nog de naam correct onthouden: Brabus 1300 R Edition 23.

Voor de kenners, deze motor van Brabus gebruikt de KTM 1290 Super Duke R Evo als basis. Die motor spuit Brabus in één van twee kleuren: ‘Superblack’ of ‘Stealth Gray’. Daarnaast voegt Brabus een dubbele uitlaatpijp toe voor ‘geweldig geluid’. Andere zaken van de bekende tuner zijn bijvoorbeeld de luchtinlaten, de gesmede wielen en het koolstofvezel belly pan.

Specificaties van de Brabus 1300 R Edition 23

Brabus en KTM laten de 1300-cc V-twin motor voor wat hij is. Daardoor blijft het vermogen 180 pk en het koppel 140 Nm. De topsnelheid is 270 km/u en een sprintje van 0 naar 100 km/u kan hij in 3,2 seconden doen. Alles bij elkaar weegt de motorfiets 194 kilo. De remmen zijn trouwens van Brembo’s waarbij de voorste vier zuigers heeft en de achterste twee.

Verder heeft de motorfiets nog een aantal handige tools. Denk hierbij aan slimme tractiecontrole, anti-wheelie software en rijmodi die ‘zich aanpassen aan de omgeving en je humeur’. Hoe de motor precies weet hoe het écht met je gaat, weten we niet. Wel weten we dat je de motor kunt laten afstellen voor op de weg of voor het circuit. Er komen 145 stuks van elke kleur, in totaal dus 290 motoren. Daarvoor vragen ze 42.500 euro, zonder Nederlandse belastingen. Je kunt hem vanaf 16 februari pre-orderen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear