Autoverkopers op Marktplaats trakteren je maar wat graag op het cliché ‘een go-kart voor op de weg’. Echter zijn er maar weinig auto’s die dat predicaat verdienen – en al helemaal niet die oude Volkswagen Lupo op LPG. Een KTM X-Bow van 790 kilo komt al een stuk meer in de richting.

Dit dwaze scheurijzertje deelt een stel extra uiterlijke kenmerken met een kart. De KTM X-Bow ‘Mario Kart Edition’ van DTMobility is zo uitgedost om mee te doen aan de Streetgasm 2000. De rally zit er nu op, dus mag de auto de verkoop in.

In de KTM X-Bow ligt de 2,0-liter viercilinder uit de Audi S3. De 300 pk dirigeer je zelf met een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen. Lukt het je grip te houden, dan sprint je in 3,2 seconden naar de 100 km/u. Het brandstofverbruik is 8,3 liter per 100 kilometer. Dat houdt het leuk.

Voor 109.990 euro is deze KTM X-Bow ‘Mario Kart Edition’ van jou. Dan krijg je er Nederlandse platen bij. Heb jij een brievenbus in Monaco, dan kun je 72.900 euro achterlaten en zelf een stel platen regelen. Bananenschillen niet inbegrepen – de outfit valt ongetwijfeld te regelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear