Hij ziet er gelikt uit, is één grote uitnodiging om te rijden, de super lichtgewicht KTM X-Bow. Tot nu toe hebben we de auto louter statisch mogen bewonderen. Zou de X-Bow wel kunnen rijden, vroegen we ons zo langzamerhand af. Het antwoord is ja, want dat is afgelopen weekend bewezen tijdens het FIA GT kampioenschap op het circuit van Silverstone.
 
Twee speciaal geprepareerde exemplaren deden mee in de GT4-klasse en wisten meteen overtuigend te finishen op de vijfde en zesde positie. Tegelijk werd geheel zonder verrassing de Sports Light klasse op naam gezet.
 
Tuner Reiter vertelde dat de X-Bow voor gebruik op het circuit alleen een ander uitlaatsysteem heeft gekregen en kleine aanpassingen aan het onderstel. Achterin gromt de 2 liter TFSI van Audi die 240 pk levert en kan worden getuned tot 300 pk. Deze zomer zullen de eerste straatversies worden afgeleverd en voor volgend jaar belooft KTM ons een getunede circuitversie. En daarvan zijn we inmiddels overtuigd dat die daadwerkelijk zal kunnen rijden.

Reacties

Meer van TopGear