Net toen we gestopt waren met wauwelen over de Bugatti Veyron omdat die bijna een oldtimer is, wordt het tijd om het over de Veyron te hebben. De laatste Bugatti Veyron, om precies te zijn.

Na tien jaar en vijfhonderd speciale uitvoeringen later zijn we aangekomen bij de aller, allerlaatste Bugatti Veyron. Echt. Nummer 300 van 300 is een Super Sport met 1.200 pk. Hij is dus 100 kilo lichter dan de huis-tuin-en-keuken-Veyron en heeft andere aerodynamica. Daarmee ga je van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden, 0 naar 200 in 6,7 seconden en de topsnelheid is 415 km/u.

Die laatste Bugatti Veyron komt uit 2013

Toen je de Veyron nog bij de Volkswagen-dealer om de hoek kon bestellen, kostte hij 1,4 miljoen euro. Dit exemplaar uit 2013, met minder dan 1.000 kilometer op de teller, gaat je hoogstwaarschijnlijk een flinke klap meer kosten. De laatste Bugatti Veyron stond bovendien te blinken op de autosalon van Genève in 2015. Dus je betaalt ook voor de fame.

Deze laatste Bugatti Veyron gaat volgende maand in Arizona onder de hamer. Dus zet je huis te koop, huur een paar miljoen euro (huh?) en parkeer dat ding in je garage (die je niet meer hebt).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)