We wisten dat hij eraan zat te komen, en hier is hij dan: de LaFerrari Spider. We hebben slechts een paar details voor je: hij ziet er lekker uit, je mag kiezen uit twee verschillende soorten daken en hij wordt definitief onthuld op de autosalon van Parijs (1 tot 16 oktober).

De Ferrari toonde de LaFerrari Spider op een exclusieve avond aan potentiële kopers. En – niet verrassend – alle exemplaren waren direct verkocht. Is het niet omdat het een beeldschoon model is, dan is het wel omdat het gewoon een slimme investering is. De prijs is niet bekend, maar reken er maar op dat hij alleen maar meer waard wordt.

LaFerrari Spider heeft een koolstofvezel of stoffen dak

Het dak is gemaakt van stof of koolstofvezel, daarin mag de klant zelf kiezen. Dat betekent waarschijnlijk ook dat diezelfde klant, die een paar miljoen voor zijn Spider betaald heeft, als een of andere malloot het dakje met de hand mag verwijderen. Of je het dakje ergens in de auto kwijt kunt, is nog niet bekend.

Het chassis is extensief aangepakt om de stijfheid te behouden. Ferrari heeft zijn best gedaan om de luchtweerstand te verminderen, zodat de Spider dezelfde Cw-waarde houdt als je met het dak open rijdt. En open rijden, dat wil je natuurlijk, want V12. Of de constructie veel gewicht toevoegt, is ook nog niet bekend, al zal de LaFerrari Spider met een gecombineerd vermogen van 963 pk nooit langzaam zijn. De specificaties schurken heel dicht tegen de standaard LaFerrari aan: de Spider gaat van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden, rijdt vier seconden later 200 km/u en bereikt een topsnelheid van ‘meer dan 350 km/u’.

Gordon Ramsay heeft zijn sleutel in ieder geval al in huis.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)