Tussen ‘Spyder’ en ‘Performante’ moest eigenlijk nog LP570-4 staan, maar dat paste niet meer in de kop van dit artikel. Ja, dit is een auto die ons ernstig doet vermoeden dat ze bij Lamborghini een Porsche-achtige strategie najagen; dat wil zeggen, 1.574 varianten van dezelfde auto bouwen met ingewikkelde namen en nauwelijks verschillende prestaties. Leuk.

Dit is niets meer of minder dan een lichtgewicht versie van de open Gallardo. Net als de dichte Superleggera kreeg zijn 5,2-liter V10 er 10 hele pk’s bij, om in totaal op 570 stuks te komen. Ook werd er 65 kilo van het gewicht afgeschaafd, onder andere door het gebruik van aluminium panelen en allerlei koolstofvezel.

Met 1.485 kilo is het ding echter nog steeds een stuk zwaarder dan de coupé (1.340 kilo), en dus ook langzamer. Maar veel scheelt het niet, vreemd genoeg. Van 0 naar 100 is de Spyder Performante slechts 0,05 seconde langzamer (3,9 seconden) dan de Superleggera. De topsnelheid bedraagt 324 km/u, en wie dat niet voldoende vindt, moet zich even laten nakijken.

Hoe dan ook: dit is dus weer een nieuwe oude Lambo, en net als de Balboni heeft ie een paar strepen die van voor naar achter over het midden lopen. Je weet dat we daarop kicken.

Reacties