Met de verkoop van een glorieuze STO in de kleur Grigio Acheso bereikt Lamborghini een mijlpaal met een totaal van 20.000 Huracáns verkocht. Naar verluidt is dit specifieke exemplaar voor een klant in Monaco.

Lamborghini zegt dat de Verenigde Staten de beste markt is voor deze V10 supercar. In de acht jaar dat Lambo de Huracán levert, werd een derde van de sleutels in de Verenigde Staten overhandigd. Groot-Brittannië en China staan op de tweede en derde plaats in de lijst van populaire markten voor de Huracán.

Een totaal van 20.000 verkochte Huracáns lijkt misschien niet veel in de wereld van de Urus. Maar als we het vergelijken met de Gallardo komt dat cijfer in een ander licht te staan. Van de Gallardo werden namelijk slechts 14.022 exemplaren geproduceerd. En bij de Huracán gaat de productie nog steeds door. Inmiddels zijn er ook al 12 versies voor de openbare weg en 3 circuit-versies ontworpen.

Twee weken geleden onthulde Lambo nog deze Tecnica met 640 pk. Vorig jaar was een zeer goed jaar voor de Huracán. Een recordbrekende 2.586 Huracáns rolden uit de fabriek in Sant’Agata Bolognese. Laten we hopen dat er nog veel meer aan gaan komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)