Wat kun je als tuner nog doen op het moment dat je merkt dat je geen pk extra meer uit een motor kunt persen? Dan zit er niets anders op dan de rollen carbonfiber tevoorschijn te trekken.
 
Dat is precies wat de knappe koppen van het Duitse Hamann hebben gedaan met een Lamborghini Murciélago LP640. In dit geval was het vermogen van de 6,5 liter V12 door de Italiaanse fabrikant zelf al volledig benut. En dus ontwierp Hamann een aërodynamische bodykit.
 
Het resultaat is een Murciélago die nog het meeste weg heeft van een Stealth straalvliegtuig. Nieuwe spoilers voor en achter, een diffuser, zijskirts en een luchthapper op het dak maken de Murciélago nog gemener dan ‘ie al was. Om maar te zwijgen over de zwarte 20-inch velgen die de wielkasten vullen. Je zult je afvragen of de Lambo met al deze toeters en bellen harder rijdt. Niet dus. Afgezien van iets meer neerwaartse kracht is al dat lichtgewicht spul puur cosmetisch. Het ontwerpen van een Italiaanse sportauto is nergens in betere handen dan in Italië.
Benieuwd of Hamann ook de Murc LP640 Roadster gaat ombouwen…

Reacties