In de categorie ‘dit wil ik in mijn mancave’: de Esavox carbon fibre docking station speaker. Die we vanaf nu voor het gemak gewoon de Lamborghini-speaker noemen, want dat andere rolt niet echt lekker van de tong. Hij is ontworpen door ene Mirco Pecorari en wordt geproduceerd door iXOOST Modena. ‘Niet gemaakt voor iedereen, maar gericht op hen met een echte passie voor Lamborghini’ – staat er op hun website.

Dure grap

En ook gericht op iedereen met geld teveel, gokken we. Want in de webshop van Lamborghini kun je ‘m pre-orderen voor maar liefst 24.800 euro (verzendkosten nog niet inbegrepen). De Lamborghini-speaker wordt daar trouwens aangeduid als collectible, dus voel vooral de drang om alle mogelijke kleurtjes te sparen. Een Lambo-gele, -oranje, -rode en -zwarte zijn er, dus een bescheiden tonnetje heb je daar wel voor nodig.

Maar goed, besluit je de Lamborghini-speaker te kopen, dan heb je wel een (soort van) echte Lambo staan. De behuizing is namelijk een monocoque-chassis dat gemaakt is van koolstofvezel en hij bevat een origineel Lamborghini-uitlaatsysteem van de Aventador waarmee de bas geregeld wordt. Evenals schokdempers om de vibraties van de speakers te dempen en meer van dat soort moois.

Maar het allertofste is toch wel dat ieder onderdeel van het audiosysteem met de hand gemaakt wordt door ‘zij die geschiedenis hebben geschreven in de Italiaanse auto-industrie en nog steeds de supercars van het heden en de toekomst maken’. Volgens Lambo, in ieder geval. Misschien een louter marketingpraatje, maar magisch klinkt het wel.

Tip van de redactie

Koop je toch liever een echte auto omdat je nog een paar verstandige hersencellen over blijkt te hebben? Voor die 25.000 euro koop je zeker geen Lambo, maar bijvoorbeeld wel een splinternieuwe hot hatch zoals de Suzuki Swift Sport, of een ander scheurijzertje in dat segment. Op de tweedehands-markt zijn de mogelijkheden al helemaal enorm. Eén ding is zeker: dat is sowieso een aankoop die tegenover het gezin een heel stuk beter uit te leggen is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear