Volgens koelkastenbouwer Etna kijk je hier niet naar een koelkast, maar naar een manier om van ‘het gevoel van vrijheid en blijheid te genieten’ en een hulpmiddel om thuis op avontuur te gaan. Misschien zitten ze daar ook nét iets te lang thuis. Toch is hun enthousiasme begrijpelijk, want we snappen dat ze trots zijn op hun nieuwe Volkswagen Bulli-koelkast. De kast is 154 centimeter hoog en er past 229 liter in, plus nog eens 25 liter in het vriesvak.

De Volkswagen Bulli-koelkast is geïnspireerd op het eerste Volkswagen-busje en draagt de tweekleurige lak met een chromen V als scheiding. Boven op de kast pronkt een groot Volkswagen-logo. In tegenstelling tot de T1 uit de jaren zestig is deze koelkast wel voorzien van een energielabel A+++, de meest opbeurende der energielabels (want welke energieschaal heeft er nu nog meer vier A-labels?).

De koelkast met artikelnummer ‘RBT154BLA’ kost 1.299 euro, wat zo’n 200 euro meer is dan de reguliere retro-koelkast van Etna. De groentebak regelt de vochtigheid om de groenten langer vers te houden. De andere lade is nét iets kouder en is bedoeld om vlees in te bewaren. Liever een wat lager model? Smeg biedt een koelkast in de vorm van een Fiat 500 aan. Deze kost wel ruim vier keer zoveel als de Volkswagen Bulli-koelkast.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)