Bentley viert dit jaar haar honderdste verjaardag en dat doen ze op en top in Britse stijl, met een boek. Drie boeken welteverstaan:  het normale Centenary-boek, de Mulliner-editie en de 200.000 euro kostende, de Centenary-editie. Het Bentley Centenary-boek is samen met Opus (specialisten in luxueuze boeken) ontwikkeld.

Wacht, wat?

Ja, je leest het goed, voor dat bedrag krijg je ook wat terug, hoor. Het Bentley Centenary-boek bestaat uit negen hoofdstukken en telt meer dan 800 pagina’s. Alle versies hebben een voorwoord van Ralph Lauren en bevatten onderwerpen zoals ‘Prestaties, Ontwerp, Zeldzaamheid en Vakmanschap’, maar ook onderwerpen zoals ‘Innovatie en Bijzondere Klanten’. Het laatste hoofdstuk is geschreven door de huidige opperchef van Bentley, Adrian Hallmark.

Het instapmodel van het Bentley Centenary-boek is gelimiteerd tot 500 oplages en kost je iets meer dan 3.000 euro. Voor dat bedrag krijg je een cover gemaakt uit hetzelfde leer dat in de auto’s zit met de Bentley-badge erop. De Mulliner-editie is nog exclusiever en telt slechts 100 exemplaren. Bij de Mulliner-editie krijg je nog eens plaatjes van 50×60 centimeter erbij van tien iconische Bentleys en een collectie van 56 waterverf schilderijen.

Er is meer

Ook krijg je voor meer dan 12.500 euro (want dat kost de Mulliner-editie) een stukje van de linker-voorband van de Bentley Speed 8, die de 24 Uurs van Le Mans won in 2003. Ook kun je je eigen Bentley laten fotograferen door Opus zodat hij ook in het Bentley Centenary-boek staat. Over exclusiviteit gesproken

De Bentley Centenary-editie weegt 30 kilo – evenveel als een tienjarige – en is meer dan een meter breed wanneer je hem opent. De Centenary-editie kost je gauw een Mercedes-AMG GT R maar in ruil daarvoor krijg je een boek dat ingelegd is met 100 karaat aan diamanten. Geen slechte deal, toch? Er worden slechts zeven stuks gemaakt van de Centenary-editie, één voor elk continent. Bij de lokale Primera zul je de boeken niet gauw vinden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear