De Urus is de snelst verkopende Lamborghini ooit gebouwd. Vorig jaar verkocht het merk ruim 5.300 stuks. Je zou bijna denken dat er heus wel wat klanten zijn die wat extra willen betalen voor een versie met een V10 of een V12 – of misschien een W12 van Bentley. Zo wordt het écht een concurrent voor de Ferrari Purosangue. Maar in plaats daarvan gaan ze op de verstandige toer met een Urus Hybrid.

Lambo-baas Stephan Winkelmann laat weten dat de huidige versie van het succesnummer er in ieder geval tot 2029. De volgende Urus vol-elektrisch wordt, maar er nog een tussenstap. Winkelmann zegt dat de huidige Lamborghini Urus eerst hybride wordt. Aan welke aandrijflijn we moeten denken, is niet bekend, maar waarschijnlijk een V8 of een V6 met een elektromotor erbij.

Dat vertelt hij aan onder andere Road and Track bij de onthulling van de volgende Lamborghini. Over de opvolger van de Aventador zegt Winkelmann het volgende: ‘De eerste is een positioneringsauto, dus een echte Lamborghini. Het topje van de ijsberg van onze line-up. En dan komt de Lamborghini Urus als hybride in 2024. Aan het einde van 2024 komt een gloednieuwe Huracán op de markt.’

Een extra model in de Lambo line-up

Winkelmann licht de verdere elektrificatieplannen toe: ‘In 2028 en 2029 hebben we onze eerste twee batterij-elektrische auto’s. We gaan een vierde model krijgen, dus vandaag hebben we drie modellen. Het zal de eerste auto zijn [van Lamborghini] die volledig batterij-elektrisch is in 2028. En dan in 2029 komt er een nieuwe Urus.’

Het nieuwe model en de Urus moeten er in 2029 voor zorgen dat het merk 80 procent minder CO2 uitstoot dan nu. Hoe de volledig elektrische supercar eruit komt te zien en waar Lamborghini hem wil positioneren, maakt Winkelmann nog niet bekend. Eerst maar even de onthulling van de opvolger van de Lamborghini Aventador afwachten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie