Lancia is nog niet dood. Terwijl het bijna comateuze merk nog net in leven bleef door de Ypsilon te verkopen aan feilloos patriottische Italianen, hebben de nieuwe ouders (Stellantis) gezworen te investeren in een van de coolste, meest intrigerende automerken van allemaal. Dus ja, Lancia wordt gewoon weer goed. Misschien. We weten nog niet welke modellen staan te trappelen en al helemaal niet hoe ze eruit komen te zien. Een moderne Stratos is misschien net teveel gevraagd, maar een maar geinige retro-modelletjes durven we nog wel realistisch te achten.

Beginnen met deze Lancia Montecarlo Concept?

Fans gaan in ieder geval weer hardop dagdromen. Bijvoorbeeld illustrator David Obendorfer. Hij brengt ons de Montecarlo Concept. Voor de duidelijkheid: deze beelden komen niet van Lancia. David putte inspiratie uit de Beta Montecarlo van weleer.
De bedenker wil twee een brug slaan tussen twee segmenten. Hij pakt elementen van de oude sportauto met een middenmotor en combineert die met de favoriete carrosserievorm van dit moment: de SUV. De gedroomde Lancia Montecarlo staat op het EMP2-platform en is een plug-in hybride. Helemaal in lijn met de strategie van Lancia en Stellantis.

Zwart Plastic

‘Het zwarte plastic front en de zwarte bumpers van de originele Lancia Beta Montecarlo – die eind jaren zeventig zeer innovatieve en ongebruikelijke oplossingen waren – worden opnieuw bekeken in het concept als SUV-stijlkenmerken’, zegt hij. Wat denk jij? Is dit een richting die Lancia moet inslaan?

Reacties

 • Michel heeft op 24 oktober 2021 geschreven:

  Het idee van wederopstanding van het prachige Italiaanse merk is fantastisch. Nu de modellen nog want hiermee moeten ze nog echt even terug naar de tekentafel. Ga geen SUV maken maar een sportcoupé. Lancia moet doen waar het goed in is…

  Reageer
 • Ralph heeft op 24 oktober 2021 geschreven:

  Alleen de zelfde kleur,
  voor de rest lijkt het totaal niet op elkaar.

  Reageer
 • Willem heeft op 23 oktober 2021 geschreven:

  Dit gedrocht mag natuurlijk nooit vernoemd worden naar de legendarische Montecarlo!

  Reageer
 • Ugo heeft op 23 oktober 2021 geschreven:

  Gelukkig heeft deze EV een redelijke smoel maar ik vind hem persoonlijk meer op een Delta lijken.

  Reageer
 • Miguel heeft op 23 oktober 2021 geschreven:

  Mooie voorkant… nu de achterkant nog.

  Reageer
 • Jan heeft op 22 oktober 2021 geschreven:

  Hoezo is een ‘moderne Stratos net teveel gevraagd’? Als de mensen achter de idiote bedrijfsnaam Stellantis willen laten zien wat ze in hun mars hebben, komen ze met een moderne Stratos. En daarna graag een ‘moderne Delta (HF)’. Als dat laatste niet lukt is het helaas beter het Lanciaboek te sluiten.

  Reageer
 • Serve heeft op 22 oktober 2021 geschreven:

  Gee, waarom weer een crossover/SUV?

  Reageer
 • Coppy heeft op 22 oktober 2021 geschreven:

  De 2 achterdeuren weglaten en er een 2+2 van maken.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear