Je eigen Land Rover Defender bouwen van Lego, dat kan al een tijdje. Maar dit jaar bestaat Land Rover 75 jaar, een feestje dat Lego niet zomaar voorbij wil laten gaan. Daarom is er nu deze Lego Icons Classic-bouwset van de klassieke Land Rover Defender 90. Het handige aan deze set? Je hebt een twee-in-een-pakket: een alledaagse Defender en een versie voor in de modder.

Technisch gezien bedoelen ze daarmee dat je eerder kunt ophouden met bouwen als je niet alle offroad-accessoires op de Defender wilt hebben. Maar dat wil je wel. Zo is er onder andere een snorkel die naar de motorkap leidt, rijplaten voor het ruigere terrein en een bullbar met werkende lier. Het leukste is misschien wel de vering, waardoor de Lego Defender zich ook echt als een terreinwagen gedraagt als je ermee over de bank in je huiskamer rijdt terwijl je vroemgeluiden maakt.

De set komt ook met twee verschillende motoren die je onder de kap kunt leggen. De een is een dieselmotor, de andere een V8. De bouwset bestaat uit 2.336 delen, wat iets minder is dan bij de vorige Lego Defender. Als je hem uiteindelijk af hebt, is hij 16 centimeter hoog en breed en 32 centimeter lang. Maak maar alvast een plekje vrij op de schouw.

Prijs van de Lego Land Rover Defender 90

Vanaf 4 april kun je de Lego Defender 90 bestellen. Het prijskaartje is 239,99 euro. Da’s inderdaad niet het bedrag dat je zomaar vraagt voor een verjaardagscadeau. Je moet het als volgt zien: vraag je partner, broers, zussen, ooms, tantes en de rest van de genodigden om geen speciaalbiertjes of flessen wijn te kopen, maar om met z’n allen in te leggen voor de Lego Defender 90.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)