Ja, blijkbaar maakt Lexus tegenwoordig ook boten. De Lexus  LY650 is de eerste jacht van het bedrijf. Hij is gebaseerd op het Sport Yacht concept uit 2017 en ontworpen door de Italiaanse studio Nuvolari Lenard. Dat is waarschijnlijk de reden dat hij niets weg heeft van een Lexus.

Zijn romp, die bestaat uit met koolstofvezel versterkt plastic en glas, is samen met het bedrijf Marquis Yachts ontwikkeld. Dit bedrijf gaat deze boten bouwen in een scheepswerf in Wisconsin. Er is veel geluidsdemping en door diverse digitale assistenten zou het jacht van bijna 20 meter makkelijk te besturen moeten zijn.

De Lexus LY650 pk is niet heel zuinig

De Lexus LY650 haalt zijn aandrijving uit twee Volvo-motoren. Deze leveren 1.350, 1.200 of 1.050 pk, afhankelijk van de gekozen specificatie. De brandstoftanks van de LY650 hebben samen een capaciteit van 4.012 liter. Het verbruik zal om te huilen zijn, maar de actieradius zeer adequaat.

Het interieur is lekker opulent. Er zijn drie kamers waar in totaal zes mensen (of twaalf mensen die niet veel boodschap aan persoonlijke ruimte hebben) kunnen slapen, en de bediening van de meeste apparaten gaat via een touchscreen. Sommige functies kunnen worden bediend met een smartphone app, zoals de airconditioning en de verlichting.

Heb je toevallig ruim drie miljoen die je kunt missen? Bel maar eens naar jouw lokale Lexus-dealer. Het zal hen waarschijnlijk behoorlijk in verwarring brengen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear