Een bepaald record lijkt de laatste jaren steeds belangrijker te worden. Met de alsmaar groeiende populariteit van SUV/crossover/hippe-lifestyle-auto’s-op-hoge-pootjes vinden merken (en dus ook tuners) het steeds belangrijker om de snelste te hebben. Zo zagen we al een poging van Bentley op Pikes Peak en een Skoda die een record pakte op de Nürburgring.

Maar Lister is van de oude stempel en zij hoeven geen gekke toevoegingen bij hun record. Gewoon de ‘snelste SUV ter wereld’ is voor hen genoeg. Om dit record te vestigen, doen ze weer ze goed in zijn en pakken ze een Jaguar als donorauto. Een F-Pace, om precies te zijn. Lister zegt niet welke motor ze gebruiken voor de LFP, maar grote kans dat dit een opgepompte versie is van de 5,0-liter V8 met supercharger die in de F-Pace SVR ligt.

De prestaties zijn in ieder geval al wel naar buiten gebracht. De Lister LFP zal 679 pk hebben en daarmee een sprintje van 0-96 km/u voltooien in 3,5 seconden. Maar het record dat Lister naar verluidt gaat verbreken is dat van SUV met de hoogste topsnelheid. De geclaimde 200 mijl per uur (322 km/u) moet daarvoor genoeg zijn. Daarmee is ie iets sneller dan de Urus – die met 306 km/u nu het record heeft.

Je kunt nu al bij Lister aankloppen voor een exemplaar, terwijl de auto over een aantal weken pas officieel onthuld gaat worden. In Engeland moet je 170.000 pond (189.000 euro) meenemen voor de Lister LFP. Dan mag je in Nederland natuurlijk ook nog even een mooi bedrag aftikken bij de fiscus. Maar, dan heb je wel de snelste SUV ter wereld. Totdat iemand anders dat record volgende maand verbreekt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie