Gekke jongens, die marketingmensen bij autobedrijven. Als normale mensen iets te vieren hebben, hangen ze slingers op, serveren taart en hebben de volgende dag hoofdpijn. Autobedrijven vieren het anders. Bij een belangrijk moment mag jij een extra duur model van ze kopen. Attent, niet? Bentley viert nu dat ze het record in handen hebben voor de snelste SUV op Pikes Peak.

Een Bentley Bentayga met minimale aanpassingen en Rhys Millen achter het stuur, completeerde de Pikes Peak Hill Climb in 10:49,9. Dat is twee minuten sneller dan het vorige record, dat gezet werd in een Range Rover Sport.

Bentley verwijderde de achterbank uit de record-Bentayga en monteerde een rolkooi, racestoelen, een Akrapovic-uitlaat plus een blussysteem. Racebanden zorgden voor extra grip. Standaard heeft de Bentley al keramische schijven, luchtvering en actieve stabilisatoren. De W12 met 608 pk en 900 Nm bleef onaangepast.

Limited Edition

Om de overwinning te vieren, produceert de Mulliner-afdeling tien speciale Bentayga’s. Je kunt kiezen uit de kleur Beluga-zwart of Radium-groen. Alles wat chroom is aan de buitenkant wordt zwart. Koolstofvezel splitters, zijskirts, diffuser en achterspoiler voegen sportiviteit toe. Helaas monteert Bentley geen Akrapovic-pijp maar een eigen sportuitlaat.

Reacties

  • Chris heeft op 27 juni 2018 geschreven:

    Snelste SUV op de Pikes Peak, wat een flauwekul. Die RR sport reed er maar liefst 5 jaar geleden, welke andere snelle SUV’s deden er dit jaar mee (waarschijnlijk geen een)? Ik denk dat b.v de AR Stelvio met 510 pk sneller zal zijn omdat die veel lichter is.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)