Schrijvers van persberichten zullen je vertellen dat je een zogenoemd ‘haakje’ moet hebben. Het liefst is de PR-behoevende auto ergens de snelste, de beste of de meest efficiënte in. Bij performante auto’s gaan autofabrikanten het liefst op zoek naar een Ringrecord. En als een auto niet ergens absoluut de snelste in is, dan verzin je een categorie.

Zo aast Honda op het record voor de snelste voorwielaangedreven pick-up en ook Skoda heeft er eentje te pakken. De Skoda Kodiaq RS mag zichzelf, volgens de autofabrikant, de snelste zevenzits SUV rond de Nürburgring noemen. Eh, oké.

Op de TopGear-redactie bezitten we ook enkele Ringrecords. Eentje voor de snelste rondetijd voor een straatlegale viercilinder met één bekerhouder, een losse bananenschil en twee slingerende muntjes in de achterbank. Ook het Ringrecord voor snelste Nederlander met een moedervlek op de linkerbil en jeuk aan de kleine teen. Bewijs maar eens het tegendeel.

Goed, Skoda ronselde Ring-koningin en TopGear-presentatrice Sabine Schmitz. Zij zette een tijd neer van 9:29,84. Geen slechte tijd, maar niet spectaculair. Ter vergelijking: in een Ford Transit zette ze de legendarische tijd neer van 10:08,49. Als we de logica van Skoda volgen, welk Ringrecord bezit jij dan?

Skoda Kodiaq RS op de Nürburgring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)