Elektro- en/of pick-up-fanaten: maak kennis met de Lordstown Endurance. Nog nooit van het bedrijf gehoord? Maak je maar geen zorgen, wij tot voor kort ook nog niet. Lordstown Motors is een nieuw merk dat zich specialiseert in EV’s. Ze hebben zich vernoemd naar de voormalige GM-fabriek in Ohio die ze afgelopen maand overkochten.

Die fabriek heeft al meer dan 50 jaar ervaring met het bouwen van auto’s. En nu wordt de Lordstown Endurance er gebouwd. Volgens de autofabrikant hebben ‘ervaren leiders uit de autowereld’ zich aangesloten bij hun project. Leiders afkomstig van merken als Tesla, GM, Volkswagen, Karma Automotive en de Formule 1.

De Lordstown Endurance moet Tesla en Rivian vóór zijn

Nu even over de machine zelf. Zoals je ziet, is het een redelijk standaard pick-up. Maar die roosters waar de koplampen in verstopt zitten, en waarschijnlijk een paar luchtinlaten, zijn een gaaf kenmerk. We zijn verder nog niet op de hoogte van de details. Wat we wel weten, is dat de Lordstown Endurance vier elektromotoren heeft, en dus vierwielaandrijving. De actieradius ligt rond de 420 kilometer. De bagageruimte aan de voorkant schijnt riant te zijn, zodat je je vakantiekoffers niet tussen het tuingereedschap achterin hoeft te leggen.

Lordstown ontwikkelde de Endurance vooral voor bedrijven en commerciële gebruikers. Er zullen dus aantrekkelijke leasedeals bij komen kijken. In Amerika beginnen de prijzen voor de truck bij 52.500 dollar, maar het is niet zeker of hij in andere landen ook beschikbaar zal zijn. Lordstown hoopt zowel Tesla als Rivian voor te zijn met het op de markt brengen van de pick-up. De productie start in de tweede helft van 2020. Nou, welke wordt het voor jou – deze of die andere onlangs onthulde elektrische pick-up?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear