De tuners van Lorinser hebben fanatiek op het toetsenbord van hun laptopjes zitten rammen en komen met nieuwe software voor de ECU van je Smart Fortwo en Forfour. De 0,9-liter turbomotor in de Lorinser Smart heeft machtige 24 pk en 45 Nm extra. Het totaal is 115 pk en 180 Nm. Is de Smart dan ineens een hot hatch geworden?

Het voelt een beetje alsof je kleine neefje van 3 jaar laat zien hoe hard hij kan fietsen op zijn driewieler. Ja, hij doet hard zijn best en kleutertechnisch is het waarschijnlijk best indrukwekkend. Maar op je afgetrapte stationsfiets die je tegenwoordig enkel gebruikt als je bier gaat hakken in de stad, schiet je hem zo voorbij. Trots vertelt Lorinser dat de Smart Fortwo nu een nieuwe topsnelheid heeft van 168 km/u en de Forfour zelfs een ‘indrukwekkende’ topsnelheid haalt van 184 km/u. Schattig. Sneller wil je ook niet in een auto ter grootte van een reiskoffer. Een lauwe hatchback dus. Afhankelijk van je straattaalkennis mag je die term interpreteren hoe je zelf wilt. De tune-beurt kost je 990 euro.

Geef je Lorinser Smart ook wat uiterlijk vertoon

En als je dan toch bezig bent, heeft Lorinser nog wat peppy spulletjes voor je liggen, zoals een dubbele uitlaat, dikke velgen en aanpassingen voor de bumpers. Best ruig, voor een Smart. De grote vraag is: heeft de Lorinser Smart dan eindelijk genoeg vermogen om te driften? (Antwoord: nee).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)