Zelfs Lotus gaat op de groene toer. Op de British Motor Show, die over twee weken van start gaat, presenteert de sportwagenfabrikant namelijk een milieuvriendelijkere versie van de Elise S, de zogeheten Eco Elise.
 
Een beter milieu begint… inderdaad, bij een lager leeggewicht. Maar ja, de Elise brengt al zo weinig kilo’s op de schaal. Toch heeft de fabrikant nog zo’n 32 kilogram aan nutteloze zaken bij het straatvuil gezet. Dat betekent dat de 1,8-liter Toyota-motor met 134 pk slechts 828 kilogram hoeft voort te bewegen. De sprint naar de honderd duurt dan 6 seconden. Tenminste als je het rode ledje van de schakelindicator volgt voor optimale prestaties. Lotus voegt daar voor de Eco-versie nog een groen ledje aan toe. Niet om nog beter te presteren, maar om volgens het ‘nieuwe rijden’ zo min mogelijk benzine te verbranden.
 
Behalve een gewichtsreductie van zo’n 4 procent, gebruikt Lotus natuurlijke materialen voor de bodypanelen, stoelen en binnenbekleding. Bovendien worden diverse elektrische voorzieningen aangestuurd door een zonnepaneel in de hardtop.

Reacties