Bij Lotus houden ze wel van een paar special editions. Dit is hun nieuwste: de extra krachtige, extra lichte Evora Sport 410, gebaseerd op de vorig jaar geïntroduceerde Evora 400.

De Sport 410 gooit er iets meer power tegenaan – 410 pk, om precies te zijn. Daarmee gaat hij van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden, een verbetering van 0,3 seconde en tevens even snel als, och, we noemen eens iets, een Ferrari F50.

Die toename in snelheid zit 'm niet alleen in het vermogen: voor de Sport 410 wist Lotus 70 kilo van het gewicht van de 400 af te schaven, zodat een mooi wagengewicht van 1.325 kilo werd bereikt; vergelijkbaar met dat van een Ford Focus. Dit betekent dat je geen armsteunen, opbergvakken of speakers meer krijgt, maar wel een hoop lichtgewicht koolstofvezel onderdelen, zoals het kofferdeksel.

De ophanging legt de Sport 410 zomaar even 5 millimeter lager dan de gewone Evora en zorgt vanzelfsprekend voor een aangescherpt weggedrag. Combineer dit met de uitstekende elementen die elke Evora al standaard meekrijgt – een sperdifferentieel, plakkerige Michelin Cup-banden, stabiliteitscontrole met meerdere standen – en je kunt wel bedenken dat dit een behoorlijk gefocuste rijervaring zal opleveren.

De Evora Sport 410 mag dan minder wegen, de prijs ging juist omhoog: in Engeland betaal je 8.000 pond extra, de Nederlandse prijs is nog niet bekend. Overigens is de productie van de Sport 410 beperkt tot 150 stuks, dus wil je er een hebben, wees er snel bij.

Reacties