Eerder deelde Maserati al beelden van de nieuwe GranTurismo om ons lekker te maken. Vandaag zijn de drie versies van de Maserati GranTursimo onthuld: de Folgore, Trofeo en Modena (in die volgorde staan ze ook in de galerij hierboven). De Folgore is de eerste volledig elektrische auto van het merk. Aan benzineliefhebbers is ook gedacht: De Modena en Trofeo lenen de V6-motor uit de MC20.

De elektrische Maserati Granturismo Folgore gebruikt drie elektromotoren die samen goed zijn voor 760 pk. Daarmee is de Folgore de krachtigste GranTurismo van het stel – geen slechte start voor de elektrische toekomst van Maserati. In 2030 wil het merk volledig elektrisch zijn. De Nettuno-V6 van de Modena levert trouwens 490 pk en in de Trofeo is hij goed voor 550 pk.

Het in- en exterieur van de Maserati GranTurismo

Naast de sterkere motor heeft de Trofeo wat optische aanpassingen ten opzichte van de Modena. Zo krijgt hij een klein spoilertje op de achterklep en een diffuser. De body van alle uitvoeringen is gemaakt van materialen als aluminium en magnesium. Volgens Maserati krijgt de GranTurismo daardoor de ‘beste gewichtsniveaus in zijn klasse’.

In de GranTurismo’s wil je het geluid niet alleen horen, maar ook voelen. Daarom is er een speciaal 3D-geluidssysteem met 14 speakers. Je kunt ook kiezen voor nóg vijf extra luidsprekers. Via deze speakers hoor je in de Folgore ook motorgeluid. Verder krijgt de GranTurismo een nieuw infotainmentsysteem met touchscreen. We hebben nog geen prijzen van de GranTurismo’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)