(advertorial)

Als we zeggen dat dit de Mazda MX-5 onder de SUV’s is, dan weet je genoeg. Sla een willekeurig autotijdschrift open en de uitstekende rijeigenschappen van de Mazda CX-5 worden onderstreept. Dat is dus bekend, net als de sublieme afwerking van het interieur, het trekgewicht vanaf 1.800 kilo en het zuinige karakter van de Skyactiv-motor. Maar wat je nog niet wist, is dat er nu 3.495 euro uitrustingsvoordeel te behalen valt.

Eerst nog even iets over de CX-5 zelf. Voor 2020 werd Mazda’s populairste model bijgepunt met standaard 19-inch velgen voor alle benzine-uitvoeringen, cilinderuitschakeling voor de handgeschakelde benzinemotoren met 165 pk, een standaard 8-inch scherm, nog betere geluidsisolatie, een nieuwe sleutel en led-interieurverlichting. Bovendien kun je nu kiezen voor de kleur Polymetal Gray.

Je zou eigenlijk eens gewoon moeten gaan zitten in een Mazda CX-5. Gewoon zitten. Probeer daarna alle details te ontdekken waar de mensen van Mazda zoveel tijd en moeite in staken. De meest voor de hand liggende zul je snel ontdekken, bijvoorbeeld de mooie stiksels of het materiaalgebruik. Wat je niet ziet, maar wel voelt, is hoeveel tijd er ging zitten in het ontwikkelen van de perfecte stoelen. Ook goed om te weten is dat de Mazda CX-5 vijf sterren van Euro NCAP kreeg.

Mazda CX-5 Style Selected

De Mazda CX-5 Style Selected is een speciale uitvoering die de bestuurder trakteert op een 360° View Monitor, een Active Driving Display in kleur met projectie op de voorruit, verkeersbordenherkenning, een zwart lederen interieur, een Bose® premium-audiosysteem en een geïntegreerd navigatiesysteem. Mocht je private lease overwegen, dan is de Mazda CX-5 Style Selected de ideale private lease-auto. Voor 499 euro per maand rijd je zorgeloos de vakantiemaanden tegemoet.

Ga naar de Mazda-dealer voor een vrijblijvende proefrit. Als je dat doet vóór 30 september 2020, kun je gebruikmaken van nog eens 2.000 euro extra korting boven op het uitrustingsvoordeel van 3.495 euro op de rijk uitgeruste Style Selected-uitvoering. Bekijk alle aanbiedingen van de Mazda CX-5.

Meer van TopGear