(advertorial)

Wie Mazda een béétje kent, weet dat het een van die merken is die ‘sportiviteit’ nogal serieus neemt. Sportief is niet zomaar een bijvoeglijk naamwoordje dat je ergens opplakt als het allemaal net iets cooler mag zijn. Nee, sportiviteit is een gegeven, een wetmatigheid – een gen dat diep in het Mazda-DNA verankerd zit. Een Mazda als de CX-5 ziet er sportief uit omdat ie sportief is ontworpen. Hij rijdt sportief omdat ze ervan overtuigd waren dat hij dat moest zijn. En die overtuiging heeft nu zijn overtreffende trap gevonden in de sportiefste CX-5 ooit: de Mazda CX-5 Sportive.

Wat maakt de Mazda CX-5 Sportive zo bijzonder?

Als je het hebt, mag je het laten zien, nietwaar? En daarom komt de Mazda CX-5 Sportive meer dan ooit uit voor zijn sportieve aard. Neem bijvoorbeeld de zwarte, maar liefst 19 inch grote velgen, die de CX-5 Sportive nog meer statuur geven. Of de zwarte spiegelhuizen, die hem slanker en daarmee sneller doen lijken. Of de full-LED koplampen, die het front niet alleen een eigen uitstraling geven maar ook zorgen voor een ongeëvenaarde lichtopbrengst. In de kleur Polymetal Gray (zoals afgebeeld) komen de zwarte accenten extra goed tot hun recht, maar uiteraard is de Mazda CX-5 Sportive ook in andere kleuren verkrijgbaar.

In het interieur vallen meteen de stoelen op, die zijn bekleed met fraai zwart kunstleer en zijn voorzien van een kunstsuède zitting die je bij sportief bochtenwerk prettig op je plek houdt. Subtiel, maar tekenend voor de aandacht voor detail: stoelen, stuur, deurpanelen, dashboardelementen en de middenarmsteun zijn afgewerkt met rood stiksel. Ook de in zwart uitgevoerde interieurlijsten hebben rode accenten gekregen. Voor degenen die het nóg sportiever willen, is er ook nog het Sport-pakket, dat onder meer voorziet in aluminium pedalen, zijskirts, een skirt onder de achterbumper en een spoiler onder de voorbumper.

Zijn de motoren van de Mazda CX-5 Sportive ook sportief?

Dat zijn ze van nature. Je kunt kiezen uit de 2.0l Skyactiv-G 165pk-motor of de extra krachtige 2.5l Skyactiv-G 194pk-motor. Beide staan garant voor flitsende prestaties, die dankzij G-Vectoring Control gepaard gaan met uiterste controle. Om de kracht nog eens te benadrukken: deze twee motoren kunnen respectievelijk 1.800 en 2.000 kilo trekgewicht aan, wat je in deze klasse gerust uniek mag noemen. De Mazda CX-5 Sportive is leverbaar met keuze uit een handbak of een automatische versnellingsbak. Hij is al verkrijgbaar vanaf € 40.990, of tijdelijk voor € 495 per maand met Private Lease.

Als ook jij de sportiviteit én het comfort van de Mazda CX-5 Sportive wilt ervaren, eindelijk wilt weten hoe het is om je één te voelen met je auto, klik dan vooral hier. Dan kun je gelijk een afspraak maken voor een Proefrit XXL, wat inhoudt dat het niet bij ‘een rondje rond de kerk’ hoeft te blijven, maar je gewoon de hele dag over de Mazda CX-5 Sportive kunt beschikken. Wij zijn ervan overtuigd dat hij je zal overtuigen.

Advertentie
Meer
Advertentie