Kavelnummer 149. Dat moet je onthouden als je volgende maand in de buurt van de Barrett-Jackson’s Las Vegas Auction bent. De auto die bij dat nummer hoort is dat stoere ding hierboven. De echte liefhebbers onder jullie (en verder iedereen met functionerende ogen) zullen meteen zien dat dit geen normale Mazda MX-5 is. De enorme 6,2-liter Hellcat V8-motor die boven de motorkap uitsteekt, verraadt wel iets.

De Mazda MX-5 met Hellcat-V8 is geschift

Een Hellcat-motor in een kratje koop je voor tegen de 20.000 euro, compleet met zijn 717 pk en 880 Nm. Als de huidige eigenaar hier nog aan heeft lopen knoeien om hem meer vermogen te geven, dan wordt het helemaal gekkenwerk. Zo’n roadster weegt (met zijn standaard motor) nog geen 1.000 kilo.

De relevante onderdelen van deze oranje MX-5 zijn allemaal geüpgraded, denk hierbij aan de remmen, ophanging, radiator en achteras . Oh, voor de liefhebbers van een handgeschakelde sportwagen: de ‘Hell Kitty’ beschikt over een zestraps handbak. Barrett-Jackson durft geen inschatting van de prijs te geven. Er is in ieder geval geen minimumprijs.

Maar hij is toch wel veilig

Goddank is de Mazda MX-5 met Hellcat-V8 uitgerust met een veiligheidskooi, die ook nog goed past wanneer je de hardtop op de auto monteert. En wat is een rolkooi zonder kuipstoelen en racegordels? Die kunnen best nog eens van pas komen. Begin oktober wordt deze auto geveild. Abonnement afsluiten bij de bandenboer?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)