Onthoud altijd bij het kopen van een auto: als iets te goed lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. Daar kwam ene Donovan Le uit Los Angeles op de verkeerde manier achter. Inmiddels staat hij bekend als ‘Don het Hellcat-slachtoffer’ door een bizarre samenloop van omstandigheden. Ga er even goed voor zitten, want dit verhaal is erg bijzonder.

Autoverhuurbedrijf Driv3 in Californië krijgt een aanvraag binnen. Een man wil voor een weekje de Dodge Challenger SRT Hellcat huren die het bedrijf aanbiedt. Er zijn op dat moment geen tekenen van kwade bedoelingen van de man. Voor de zekerheid heeft elke auto die Driv3 verhuurt een GPS-tracker aan boord. Dat blijkt zich uit te betalen.

Weinig beweging in de huurauto

In de week van de verhuur rijdt de man weinig met de gehuurde Dodge Challenger SRT Hellcat. Bijna de hele week staat de auto bij een casino. Best vreemd voor een huurauto, vindt het bedrijf, waardoor ze de auto iets meer in de gaten gaan houden. Twee dagen voor het huurcontract afloopt, krijgt de verhuurder een berichtje binnen van de huurder.

Dodge Challenger SRT Hellcat sleutels

Hij zou de sleutel van de Challenger kwijt zijn geraakt. De verhuurder merkt dat er iets niet in de haak is en weigert de tweede sleutel af te geven. Op dat moment vindt de huurder de sleutel weer terug. Puur toeval, of niet? De verhuurder houdt de auto in de gaten en ziet dat de man verder alleen nog bij een spuiterij heeft gestaan.

De gehuurde Dodge Challenger wordt teruggevonden

Op de laatste dag van de huur rijdt de man met de gehuurde Dodge Challenger SRT Hellcat naar een winkelcentrum. De verhuurder gaat naar de locatie om poolshoogte te nemen. Op weg daarnaartoe komt hij wel een soortgelijke Hellcat tegen, maar dan met een andere kleur, stickers en velgen. Wederom, puur toeval toch? Blijkbaar niet. De verhuurder houdt de man in de auto aan, maar dat blijkt niet de huurder te zijn.

Don, de nieuwe ‘eigenaar’ van de Hellcat, heeft de auto net gekocht via Craigslist, een Amerikaanse koop-en-verkoopsite. Hij vertelt dat de Hellcat met verschillende advertenties te koop stond voor 30.000 dollar en 28.000 dollar. De auto had op dat moment een waarde van 70.000 dollar. Het papierwerk en de kentekenplaat zien er legaal uit, maar blijken nep te zijn.

Uiteindelijk heeft de verhuurder zijn Dodge Challenger Hellcat teruggekregen. Wat er met de snode huurder is gebeurd, is niet bekend. Koper Don is in ieder geval zijn geld kwijt. Later is er een fundraiser voor hem opgezet. Inmiddels is er 6.225 dollar ingezameld voor ‘Don het Hellcat-slachtoffer’.

Het verhaal over de gehuurde Dodge Challenger SRT Hellcat

@driv3.rentals Many asked so heres another throwback story. He rented our #Hellcat and sold it on #craisglist | #mopar #cars #carrental #careentals #carrentalservice #turo #turohostproblems #turohost ♬ original sound – DRIV3 Rentals

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)