Acht-en-dertig-miljoen-en-een-beetje. Zoveel kostte de duurste auto ooit geveild, in dollars. Het was een Ferrari 250 GTO Berlinetta. De verkoper had de auto ongeveer een halve eeuw eerder gekocht voor (omgerekend) 26.000 euro en veilde hem in 2014.

Deze zomer verschijnt er weer een Ferrari 250 GTO op het veilingspodium, en het zou wel eens de duurste auto ooit verkocht kunnen worden. Om te beginnen voegt de huidige eigenaar waarschijnlijk wel een paar duiten toe aan de waarde: ritmisch stokken-rammer Nick Mason (je kent hem van het bandje Pink Floyd, misschien weleens van gehoord) wil de auto van de hand doen. Medelijden is overigens niet nodig: meneer heeft nogal een naam op te houden als Ferrari-verzamelaar, dus je zult hem voorlopig niet op de bushalte tegenkomen.

Bovendien haalde deze Ferrari 250 GTO de finishlijn van de Le Mans in 1962. Hij werd tweede in zijn klasse en derde overall. Het seizoen erop won hij de 500 kilometer van Spa. En de jaren daarna mocht de GTO ook niet onder een doek vertoeven. Nick Mason en zijn familie gaven het oudje regelmatig op zijn donder, zoals je hieronder kunt zien.

En waarbij normale auto’s zaken als een lage kilometerstand en een rustig leven waarde toevoegen, is het hier juist het ge- en misbruik dat de prijs opdrijft. Dus, mocht je de auto willen hebben. Neem geld mee. Veel geld. Of gewoon je Rabo Scanner. In juni op de Heveningham Hall Concours d’Elegance gaat ie onder de hamer.

De Ferrari 250 GTO van Nick Mason bij Goodwood

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)