McLaren maakt bekend dat ze samen met Lockheed Martin Skunk Works ‘futuristische’ supercars gaan ontwerpen. De briljante SW-divisie van Lockheed was verantwoordelijk voor de ‘Darkstar’, het hypersonische straaljagerconcept die voorkwam in de film Top Gun: Maverick. Die je hier bij de McLaren Artura ziet. Ook ken je Lockheed van de F22-straaljager, om maar iets te noemen.

Met deze samenwerking wil Lockheed zijn kennis en kunde overbrengen op de wereld van auto’s. Op dit moment werkt het bedrijf voornamelijk voor het leger en de inlichtingendienst van de Verenigde Staten. Volgens Lockheed zelf helpt de straaljager bouwer met ‘een futuristisch ontwerpmethodologie’. Je zou zeggen dat het ontwerpen van een supercar dan geen ruimtevaartwetenschap hoeft te zijn.

McLaren en de straaljagerbouwer van Top Gun werken samen

Darren Goddard, de technische baas bij McLaren, zegt: ‘We hopen dat dit het begin is van een lange en innige samenwerking waar onze klanten over de lange termijn van profiteren.’ Ze willen onder meer de software van Lockheed gebruiken om auto’s te gaan ontwerpen. Deze zouden accurater en sneller werken dan traditionele ontwerpmethodes.

Wanneer we voor het eerst een McLaren gaan zien met het ontwerp van de straaljagerbouwer, is nog niet bekend. Voor nu zullen we het moeten doen met het beeld van de McLaren Artura voor de straaljager van Tom Cruise, alias Luitenant Pete Mitchell. Nu maar hopen dat die vervelende Cruise niet langs komt vliegen wanneer de ontwerpers aan hun koffie willen lurken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear