Even snel een fotootje maken van je auto omdat ie er vandaag ‘toch wel erg lekker bijstaat’, daar kan elke autoliefhebber zichzelf zo nu en dan op betrappen. Het liefst wel nonchalant en onopvallend, want anders gaat het je buren, collega’s of vrienden opvallen dat je toch wel heel vaak foto’s van je auto neemt. Maar als je een Abt Audi RS Q8-R en een Lamborghini Hurácan EVO Spyder voor de deur hebt staan, dan mag je best wat extra moeite doen.

Daarom ging YouTuber en ondernemer Roy Beszelsen – beter bekend als Royalistiq – een dagje op pad met zijn Lamborghini Huracán en Urus-met-Audi-badge. Ze kwamen uit bij een vliegveld waar een Lockheed F-104 Starfighter stond te wachten. Een uitstekend decorstuk. Robert, of De Auto Fotograaf, schoot een serie toffe platen van de auto’s van Royalistiq.

De auto’s van Royalistiq

Het zou je misschien verbazen, maar de krachtigste uit dit stel is de Audi RS Q8, die getuned is door Abt. Het is de extreemste creatie op basis van de Q8 die Abt kon verzinnen, en ze bouwden er 125 exemplaren van. Ze beginnen met de 4.0 V8, waarbij ze het vermogen verhogen van 600 naar 740 pk. Het koppel groeit naar 920 Nm. De Abt Audi RS Q8-R haalt hiermee een topsnelheid van 315 km/u – dat is sneller dan de Bentley Bentayga Speed.

De Huracán Evo

De EVO kun je zien als een net iets vriendelijkere Huracán Performante. De turboloze 5,2-liter V10 levert 640 pk en 600 Nm koppel. Zelfs z’n prestaties zijn nagenoeg gelijk aan die van de Performante: 0-100 km/u in 2,9 seconden en een topsnelheid die boven de 325 kilometer per uur komt. Alleen voor de sprint van 0 naar 200 kilometer per uur neemt hij iets langer de tijd. De EVO doet ‘t in 9 tellen, de Performante in 8,9 seconden. De nieuwprijzen van de auto’s van Royalistiq liggen ruim boven de 300.000 euro per stuk – dan heb je het toch lekker bij elkaar gewerkt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear