De Italiaanse zomer, 1957. Enzo Ferrari heeft het zwaar. Zijn autobedrijf noteert rode cijfers, het huwelijk met zijn vrouw Laura verloopt stroef en zoon Dino is een jaar geleden overleden door een ernstige spierziekte. Om nog wat van het automerk en het raceteam te maken, richt Ferrari zijn pijlen op één race: de 24ste (en tevens laatste, zo blijkt later) editie van de Mille Miglia.

Zojuist las je in het kort waar de film Ferrari van Michael Mann over gaat. Mann gebruikte het boek Enzo Ferrari – The Man and the Machine van Brock Yates als inspiratie. Om je lekker te maken voor de film –alsof dat nog nodig was – delen de filmmakers een trailer. De eerste beelden voorspellen veel goeds. We zien oude Ferrari’s door de binnenstad racen, vrouw Laura Ferrari een pistool richten op Enzo en een raceauto door de lucht vliegen.

Il Commendatore wordt gespeeld door Adam Driver en de rol van coureur Piero Taruffi wordt vertolkt door Patrick Dempsey. Je vrouw kent Dempsey als Derek uit Grey’s Anatomy. Vanaf 25 januari 2024 is Ferrari te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer van de film over Enzo Ferrari.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear